Декоративни мазилки VALPAINT

Декоративни мазилки VALPAINT

VALPAINT S.p.A. иновативна италианска компания, тясно специализирана в производството на декоративни мазилки за вътрешна и външна  употреба. Модерната компания е на технологично ниво а предлаганите продукти от най-високо качество. Широката гама материали позволява да се постигат различни ефекти, старинни и модерни, с изключително естетическо въздействие. Valpaint  присъства на европейския и азиатски пазари като лидер, в това число и на българския. Задоволяването на изискванията на клиентите е основната цел на фирмата.

 


 

Запитване

VALMETAL

Valmetal е декоративно покритие на водна основа за вътрешни помещения, чрез което може да се постигне истински метален ефект. Различните нюанси на продукта позволяват да се постигнат декорации с високо естетическо въздействие, като разгръщат възприятието и усещането, които само благороден метал може да даде. Употребата върху обширни повърхности или върху детайли придава на помещенията изискан, елегантен и съвременен вид. Valmetal се нанася лесно както върху гладки стени и колони, така и върху дървени врати, шкафове или врати на шкафове. Може да се нанася с неръждаема стоманена мистрия и шаблони за създаване на гладка или релефна повърхност. След като се втвърди напълно, се образува дишащ филм, който предлага отлични качества, устойчивост на удари и нормална абразия.

Каталог Видео представяне

VALPAINT I-BETON

I-BETON на Valpaint е декоративна система за интериори, предназначена да покрива повърхности и пространства в контакт с вода, като: бани, кухни, мокри помещения на уелнес центрове или други среди. I-BETON е с микроцементен ефект. Цикълът на полагане позволява получаването на „непрекъсната повърхност“, която се отличава с отлично качество, механични изпълнения и съвременни естетически характеристики, в различни нюанси, с гланцово и матово покритие. Цикълът може да се прилага върху циментови повърхности но и директно върху съществуващи декоративни плочки, както вертикално, така и хоризонтално.

Каталог Видео представяне

VALPAINT E-VOLUTION

VALPAINT E-VOLUTION е декоративна система, специално предназначена за стените и пода в банята, включително зоната около душа. Това покритие позволява постигане на модерни интериорни решения, едновременно с подсигуряването на износоустойчива и водонепороусклива повърхност. Мазилката включва прозрачна двукомпонентна смола, която може да се положи с шпатула върху стените и пода без стичане. Полученото покритие е компактно и непрекъснато, без притеснителните и нехигиенични фуги между плочките.

Каталог Видео представяне

METEORE 10 CEMENTO VINTAGE

Днес, повече от всякога, естетиката намира вдъхновение от все още живото минало, което знае как да говори и вълнува, за да стимулира съвременното изкуство. Именно от тази философия, новият каталог VALPAINT METEORE 10 CEMENTO се ражда с изключителния Vintage Effect, за да придаде на всяка стена ретро, почти носталгична и в същото време съвременна душа. Вдъхновяващата концепция е да се възпроизвежда върху повърхностите декорациите, които през годините са били маскирани от редица слоеве, нанесени върху стените. Възстановяването на блясък на повърхностите с декоративна боя VALPAINT METEORE 10 CEMENTO Vintage ефект означава преоткриване на миналото, намигване на модерната декорация. Благодарение на декоративната техника на Stencil е възможно да се пресъздадат изображения и текстури във всяка среда, придавайки на повърхността иновативен стил, способен да предизвиква минали епохи и да събуди спящи емоции.

Каталог Видео представяне

METEORE 10 CEMENTO

Натурално покритие на водна основа, идеално за възпроизвеждане на ефекта на цимента в цялото му разнообразие.  METEORE CEMENTO 10 перфектно пасва на модерните съвременни интериори, прибавяйки акцент елегантност с уникално визуално въздействие. Материалът се нанася с мистрия, след което се дообработва с различни инструменти до желания ефект: с инструмент  „трева“  се  постига добре познатия ефект Травертин, с тампон имитираме дървесна текстура и т.н. Ако сте любители на урбанистичния и индустриален стил, това е вашето решение!

Каталог Видео представяне

METEORE 10 MARMORIZZATO

Meteore 10 Marmorizzato е иновативно предложение за стенна декорация с типичният релеф и имитация на мраморно покритие. Мазилката е натурална, на водна основа, специално разработена за интериотни решения. Meteore 10 Marmorizzato е перфектна за всеки тип помещение, придавайки елегантност и уникално визуално въздействие.  Особено подходяща за почитателите на модерните визии с привкус на античност. Цветово каталогът предлага еднотонови решения, като включва и богата палитра от комбинации.

Каталог Видео представяне

METEORE 8

МЕТЕОR 8 e декоративна релефна мазилка с висока плътност и гъвкавост. Името й говори само за себе си-създава уникалния ефект на повърхността на метеорита. Мазилката е подходяща за тези, които предпочитат модерната визия, богата на метални и перлени нюанси. Устойчива е на удар и триене, почиства се лесно с влажна кърпа. Любителите на ефектните декорации ще са впечатлени от триизмерната структура, която придобива различен ефект в зависимост от техниката на нанасяне. Мeteor 8 е идеален за дома, идеален е и за обществени места, където модернизма е задължителен.

Каталог Видео представяне

METEORE 8 Special Edition V55-MAT V88-SATINE

Представяме ви два продукта от гамата VALPAINT, а именно  METEORE 8  и  Декоративната водоразредима боя V55matt и V88satine  и как  една текстурирана и традиционна боя могат да се комбинират, за да се получат ефекти с високо естетическо качество . Благодарение на своята гъвкавост  METEORE 8 може да се прилага по няколко начина: гладък ефект, ефект на полирана мазилка, ефект на бурано. VALPAINT включва и „традиционни бои“ в своята гама. Много интересно в това отношение е боята, която се предлага във версиите V55 MATT и V88 SATINÈ: антибактериална, водоотблъскваща, не позволява развирието на бактерии, подходяща за хранително-вкусови среди, с висока устойчивост на измиваемост. Специалното издание съпоставя две бои с различни текстури и нюанси, които могат да се използват в една и съща среда, за да създадат контрасти в цвета и текстурата, което дава възможност за получаване на настроение с голяма естетическа и дизайнерска стойност.

Каталог Видео представяне

METEORE 10 INTONACO

Декоративна мазилка Meteore 10 Intonaco e eстествено текстурирано покритие на водна основа за интериори и екстериори, специално създадена да пресъздаде ефекта на мазилката в няколко варианта. Тя има характерно естество, което допринася за подобряване на нейната обработваемост, а цветовете й, по-скоро съвременни и еднородни я превръщат в елемент за обзавеждане на модерни и изискани пространства.

Каталог Видео представяне

MAVERICKS

Мavericks е декоративна мазилка, предназначена за интериорна украса. Характеризира се с луминисцентни нюанси на цветове и триизмерна игра, напомняща движението на водните вълни на морето и океана. Именно те вдъхновяват дизайнерите на Valpaint и помагат за създаването на този ефект, използвайки нови инструменти, специално създадени за тази украса. Лесна е за нанасяне, а благодарение на кристалните частици от кварцов пясък и боя се създава приятна и очарователна обстановка. Екологично чиста, дишаща, лесна за почистване и корекции.Внасянето на плажа и морето в дома  със сигурност е една от възможностите с продуктите на VALPAINT. Пясъкът, със своите нежни нюанси, е представен от топ продукта с   MAVERICKS , който отразява движението на океанските вълни.

Каталог Видео представяне

KLONDIKE

Klondiкe e декоративна мазилка на водна основа за вътрешно приложение, с която се създава модерна и елегантна визия на вашите стени, тавани, колони и профили. Материалът е с високо качество, приложим е към различни повърхности като гипс, цимент, гипсокартон, мазилка. Дишащ е и може да се почиства. В Klondike присъстват по-силни и тъмни нюанси. На декорираните места се улавят метални частици, които усилват златния и сребърен ефект и в същото време му придават кадифена визия. Уникалните цветове и оттенъци създават наистина перфектна атмосфера и лесно се постигат желаните разултати. Елегантността и лукса, които излъчват ги прави едни от най-предпочитаните мазилки за интериора.

Каталог Видео представяне

KLONDIKE LIGHT

Klondike light е декоративна мазилка на водна основа за вътрешно приложение,  която създава модерна и елегантна визия на вашите стени, тавани, колони и профили. Материалът е с високо качество, приложим е към различни повърхности като гипс, цимент, гипсокартон, мазилка. Дишащ е и може да се почиства. В Klondike Light присъстват по-пастелни и светли цветове. На декорираните места се улавят метални частици, които усилват златния и сребърен ефект и в същото време му придават кадифена визия. Уникалните цветове и оттенъци създават наистина перфектна атмосфера и лесно се постигат желаните разултати. Елегантността и лукса, които излъчват ги прави едни от най-предпочитаните мазилки за интериора.

Каталог Видео представяне

KLONDIKE CORTEN

Декоративното покритие за интериорно и екстериорно приложение, определено като Corten, точно възпроизвежда добре познатия ефект на ръждата с истинското оцветяване от окисляването на метала. Декоративният ефект се достига както с  KLONDIKE CORTEN MID, така и с KLONDIKE CORTEN TOP, като последното се явява по-дишащо и се почиства по-лесно.  Забележителното на това покритие е, че наподобява "лотос ефекта" – дъждовната капка, стичайки се по стена с вече нанесено покритие, възпроизвежда движението на капката по цвета на лотоса, отнасяйки прашинките по пътя си. И "ефекта на полирана мазилка“, при който боята изглежда по-еднородна, като добавя отличителен, личен щрих към средата, в която се използва.

Каталог Видео представяне

KLONDIKE FERRO

Новоразработена декоративна боя на водна основа, подходяща за интериорни пространства. Елегантно възпроизвежда окислителния ефект на желязото и характерните му метални нюанси. За постигане на различен ефект върху стените, се прилагат разнородни техники за нанасяне. След технологичното време за оксидиране, се нанася последен, предпазен слой с цел да спре процеса на окисление и да направи мазилката удобна за почистване.

Каталог Видео представяне

SABULADOR SOFT

SABULADOR SOFT е интериорна фина пясъчна мазилка на водна основа, с метален ефект, чиято красота очарова. С нея можете да създадете уникална лъскава структура в елегантен и модерен стил, използвайки различни техники на декориране. Работи се с четка, нанася се бързо и лесно върху стени, измазани повърхности, мебели, дървен материал и MDF плоскости. Повърхностите трябва да са сухи, чисти и без прах и предварително да са обработени с подходящия грунд. Притежава високо качество, дишаща е и позволява да се мие. Изключително подходяща за хора, на принципа''направи си сам''.

Каталог Видео представяне

SABULADOR

SABULADOR е интериорна пясъчна мазилка на водна основа, която предлага специални луминисцентни отражения в богата цветова гама, от бяло до черно. Нанася се лесно с четка, върху изключително добре подготвени (равни) повърхности. Чрез определени техники на полагане се постигат различни ефекти-на пясъчни дюни, гранд каньон и други. Много е подходяща за комбинация с латекс, тапет, камък или дърво. Тя е продукт с високо качество, тъй като е дишаща и позволява да се мие. С нея създавате уникална и изискана атмосфера във вашия дом, офис или ресторант, които ще се отличават с изключителни пясъчни отражения, напълно в съответствие със съвременните тенденции, независимо дали в модерен или класически стил.

Каталог Видео представяне

SABULADOR EXTERIOR

Sabulador Exterior е покритие за интериорна и екстериорна употреба, което позволява създаването на повърхности с модерен, съвременен дизайн, най-новото попълнение в продуктовата гама на Valpaint. Sabulador Exterior se предлага във версии MATT FINE /финозърнеста/ и MATT MEDIO/среднозърнеста/. Мазилките са направени от специални смоли, естествени филъри и песъчинки от пясък , които създават ефекта на пясък в движение. Многото вариации на основите и цветовете позволяват на продуктите да се използват във всякакви среди. Те са най-популярния избор а това се дължи на изключително интригуващия им вид, лесното им нанасяне и вечна издръжливост.

Каталог Видео представяне

ROCOCO Stucco Veneziano e Grassello di Calce

ROCOCO (венецианска мазилка) e мазилка с огледален ефект, подходяща за повърхности с особено художествено и историческо значение, където е важно постигане на декорация от епохата. Притежава висока якост и добра устойчивост на цветовете във времето. Нанася се върху гипс, гипсокартон и мазилка, подходящо подготвени с грунд и възможност за постигане на различни ефекти като покрития тип мрамор или още по-старинни-тип венецианска мазилка. Работи се със специална пластмасова шпакла или неръждаема от инокс. Полага се на няколко ръце, според вида венециано-варово или акрилно. За по-голяма здравина и лесна поддръжка спомага завършващия слой вакса, която прави повърхността още по-лъскава. Предлага се освен в прозрачен и в сребърен и златен оттенък. Отличната паропропускливост я прави предпочитана за бани и басейни. Материалът е търсен и желан заради своята уникална визия особено при овалните повърхности като колони и арки.

Каталог Видео представяне

Rococo Travertino

Travertino Rococo e натурално декоративно покритие за външно и вътрешно ползване. Съставът му е пясък, прахове, селектирани мраморни гранули, включително и узрял варовик. Няма друг аналог по отношение на удобство за нанасяне. Продуктът е издръжлив на атмосферни влияния и плесени, перфектно прилепва към всякакъв вид стени.
Травертиновият мраморен ефект е бил използван при изграждането на най-важните сгради и паметници на древния Рим. Този материал ни връща назад към древни времена. Травертинът Rococo се препоръчва за реставрация на фасадите на исторически сгради. В интериора, благодарение на своята елегантност, той е в състояние ефективно да се впише с различни стилове на интериорния дизайн.

Каталог Видео представяне

VALSETIN 2

VALSETIN 2 е декоративна мазилка на водна основа, с която всеки дом ще има свой собствен живот в комбинацията на фини цветове. Тя е елегантна и изискана, на допир напомня коприна и създава уникална и изискана атмосфера. Декоративния ефект съживява всяко пространство и омагъосва с копринените си отблясъци. Към всеки цвят може да се сложи добавката V30, с която ефекта се засилва и се създава завладяваща визуална чувствителност-меки, преливащи се гладки ефекти на недвижима коприна.

Каталог Видео представяне

ARTECO 1

ARTECO 1 се характеризира със специални антични ефекти, напомнящи украсата на жилищата през Ренесанса. Нанася се върху различни повърхности, като цимент, гипс, гипсокартон,  дърво, желязо, PVC и леки сплави. Артеко 1 е декоративна мазилка на водна основа, на базата на вар, подходяща за вътрешно и външно приложение. Използването на специални грундове я прави изключително стабилна във времето.

Каталог Видео представяне

ARTECO 7 METAL

Arteco 7 Metal - изключително гъвкава и визуално забележима мазилка на водна основа за вътрешна употреба. Със своя прост, основен метод на приложение, ARTECO 7 покрива повърхността с боя, като изящно платно, в което цвета е движение, красота, светлина, хармония и емоция. Този продукт може да се използва за създаване на много различни декоративни ефекти, от класически до цветен, постига се най-търсеният метален ефект.

Каталог Видео представяне

ARTECO 7

ARTECO 7 e декоративна мазилка, която прави повърхността да изглежда като ценна картина, напоена с красота, светлина, хармония и емоция. Материалът е на водна основа, изключително подходящ за вътрешно приложение, притежава голяма гъвкавост и естетическо въздействие. Декоративните ефекти са разнообразни и варират от класически до флорални, което придава на помещението оригинална и хармонична визия. Мазилката е идеална за големи площи на стени, коридори и стълбища.

Каталог Видео представяне

VELIDOR FINE

VELIDOR FINE е мазилка, която напомня живопис и подобрява структурата на стените. Елегантна, полупрозрачна декоративна боя, която подчертава структурата на стената. Подходяща е за външно и вътршно приложение. С нея можете да създадете уникална обстановка в античен или класически стил и в същото време да е в съответствие с новите декоративни тенденции.

Видео представяне

POLISTOF

POLISTOF е декоративна мазилка на водна основа, с нова визия-на границата между живопис и цветен плат. Произведена по най-съвременни технологии, тя е издръжлива във времето и има възможност да се мие. Предназначена е да осигури нови решения за интериорния дизайн, така че да се постигне  изтънчена елегантност. Нанася се върху всякакви повърхности след подходяща подготовка на основата, включително върху дървен материал, мазилка, желязо и леки сплави. Мазилката перфектно се допълва с декорации на Valpaint като Meteore8, Klondike, Valsetin, Mavericks. Тази декоративна боя съдържа  специални светещи микрокристали,  които подобряват лъскавия й външен вид. Това е мястото, където цветовата хармония влиза в игра: внимателното изучаване на цветовете и светлините, които формират тази синергия, може да доведе до изненадваща функционална и визуална хармония.

Каталог Видео представяне

VALRENNA

VALRENNA e интериорна мазилка на водна основа, която е необичайно мека на допир, подобна на еленова кожа. Състои се от специални смоли и пигменти, които позволяват да създадете декоративни ефекти, подобни на мека материя с нюанси на изключителна елегантност.Може да се прилага към различни повърхности, като например цимент, гипс, гипсокартон, дърво, желязо, след подходяща обработка с грунд.

Каталог Видео представяне

VALRENNA 2

Това е декоративна боя на водна основа за вътрешни повърхности, характеризираща се с тактилен деликатес, който се отнася до мекотата на велур или кожа на северни елени. VALRENNA 2 е разработен със специфични пигменти и специални смоли, които позволяват да се създадат декорирани повърхности, много подобни на по-меките тъкани. Заедно с нюансите и деликатните нюанси, той обзавежда стаите с изисканост и елегантност.

Каталог Видео представяне

MAGIC LIGHT

Magic light е покритие с блестящ ефект, когато е под лъчите на светлинен източник. Благодарение на свойството му да задържа енергия, излъчва необикновенна светлина дори и при пълен мрак, като по този начин става блестящ светлинен ресурс. Този ефект го прави приложим в различни условия като например ограничаване зони за безопастност. Изключително подходящ е за дискотеки и изложбени зали, за постигане на неповторими отблясъци на цветовете. Съставено е от грунд Gummiflex серия 5000 и от Magic light покритие. Грундът се нанася на една или две ръце, след изсъхване от 6 до 8 часа се нанася основният материал с валяк с къс косъм или с четка, като внимавате да се разстели еднородно. В зависимост от това какъв инструмент се използва-шпакла, тампон или валяк, се постига желаният декоративен ефект.

Каталог Видео представяне

HOLLYWOOD

Hollywood е специална флуоресцентна добавка на водна основа, която се слага в декоративните бои, за да им придаде допълнителна индивидуалност. Тя е идеална за детски спални, за обществени места и за всички среди, където цветът заема централно място. Флуоресцентният ефект е видим както на естествена, така и на изкуствена светлина.

Каталог

Каталози

Каталог ARTECO 1

pdf, 15,48 Mb.

Каталог METEORE 7 METAL

pdf, 7,60 Mb.

Каталог METEORE 8

pdf, 10,55 Mb.

Каталог VALPAINT E-VOLUTION

pdf, 6,42 Mb.

Каталог ROCOCO Stucco Veneziano e Grassello di Calce

pdf, 6,66 Mb.

Каталог MAVERICKS

pdf, 16,64 Mb.

Каталог KLONDIKE LIGHT

pdf, 7,72 Mb.

Каталог METEORE 10 CEMENTO VINTAGE

pdf, 10,73 Mb.

Каталог HOLLYWOOD

pdf, 0,91 Mb.

Каталог METEORTE 10 MARMORIZZATO

pdf, 4,38 Mb.

Каталог Valpaint I-BETON

pdf, 7,65 Mb.

Каталог Meteore 8 Special Edition V55matt V88satine

pdf, 10,55 Mb.

Каталог Meteore 8 Special Edition V55matt V88satine

pdf, 8,86 Mb.

Каталог VALRENNA2

pdf, 7,97 Mb.

Каталог VALMETAL

pdf, 15,63 Mb.

Каталог Sabulador Exterior

pdf, 5,66 Mb.

Шаблони METEORE 10 CEMENTO VINTAGE

jpeg, 0,11 Mb.

Каталог METEORE 10 CEMENTO

pdf, 6,76 Mb.

Каталог KLONDIKE

pdf, 12,32 Mb.

Каталог SABULADOR

pdf, 6,33 Mb.

Каталог SABULADOR SOFT

pdf, 6,15 Mb.

Каталог VALSETIN

pdf, 3,66 Mb.

Каталог MAGIC LIGHT

pdf, 14,41 Mb.

Каталог POLISTOF

pdf, 7,35 Mb.

Каталог ARTECO 7

pdf, 5,40 Mb.

Каталог KLONDIKE FERRO

pdf, 6,56 Mb.

Каталог METEORE 10 INTONACO

pdf, 8,95 Mb.

Каталог VALSETIN 2

pdf, 4,45 Mb.

Каталог VALRENNA

pdf, 3,94 Mb.

Каталог KLONDIKE CORTEN

pdf, 4,32 Mb.

Каталог STAR

pdf, 17,36 Mb.

Каталог ROCOCO TREVERTINO

pdf, 3,86 Mb.

Референции

От години съм клиент на фирма Лерос. За мен и моето семейство е важно от къде и какво пазаруваме. За компетентността в обслужването на клиентите, имате моето голямо"благодаря"!! Последната ми придобивка е направата от специализираната група към магазина на интериорна мазилка Klondike по стените в комбинация с Dune по таваните. Домът ни доби нов, модерен и елегантен вид.

 

Иван Стоименов, Стара Загора

мазилка Klondike