Декоративни мазилки NOVACOLOR

Декоративни мазилки NOVACOLOR

NOVACOLOR е основана през 1982 г. в сърцето на най-оживената част на Италия. През годините усилията, вложени в нови разработки, изследвания на технологии и анализи, заслужено поставят компанията сред тези, които задават тенденциите в областта на архитектурата и дизайна. Тя предлага на клиетите си от цял свят пълен асортимент от разнородни текстури и полирани мазилки, подходящи за вътрешно и външно приложение, покрития за модерни или класически исторически градски пространства. Декоративните мазилки на NOVACOLOR са произведения на изкуството, съзадени с любов към природата и вдъхновяващи с разнообразие от декоративни ефекти и деликатната тоналност. „Удовлетворението на нашите клиенти е горивото на нашата отдаденост, винаги!“

Запитване

DUNE

Dune е изключително елегантен и луксозен завършек на всяко помещение. Интериорната мазилка е с метален златен или сребърен триизмерен ефект, напомнящ древните тъкани. Създава атрактивна игра на светлини и сенки, което я прави една от най-предпочитаните декорации за стени, както в класически, така и в модерен стил. Кадифената визия на материала позволява хармоничното й съчетаване с други видове мазилки. Декорацията се постига с използването на различни инструменти-маламашка, четка, валяк и др. Ако мазилката се полага на един слой, материалът е готов за употреба, в случай че е на две ръце, първата се разрежда с 20% вода, втората с 5%. Една съвременна концепция за най-висок клас декорация.

Каталог Видео представяне

DUNE OPACO

Dune Opaco идва да допълни семейството на декоративните мазилки Dune с нова палитра стенни покрития, които имат леко метализиран матов ефект. Благодарение на пълнителите, стени се преобразяват при всяка промяна на светлината в нейната игра на отражения. Мазилката създава усещане за досег с кадифе, дължащ се на мекият матов перлен ефект.

Видео представяне

SWAHILI

Swahili e интериорна декоративна мазилка на водна основа с метален ефект, напомняща на древни тъкани и напълно подходяща за декорация на стени в класически и съвременен стил. Тя е пътешествие през културата на цял един народ, която ви разказва за мъже и жени, за незамърсената природа и безкрайните пространства. Суахили е един от най-интерсните и загадъчни африкански езици, където различията се превръщат в уникална мелодия за любов и мир. Мазилката е иновативна декорация с авангардна тенденция във вътрешната украса. Прилагането й е просто, както за професионалния, така и за частния декоратор. Тя е на водна основа, нанася се само с четка и благодарение на пясъчната си структура, позволява постигането на голям брой персонализирани ефекти. Дава дълбок триизмерен релеф, създаващ прекрасна гледка.

Каталог Видео представяне

SWAHILI OPACO

Мазилка SWAHILI OPACO: най - новата разработка на декоративни пясъчни мазилки на Novacolor. Богатата палитра от цветове я прави  атрактивна  за дизайнери, търсещи различното в декорацията на интериора. Основните й предимства са : здравина, устойчивост на различни замърсители, перфектно скрива дефектите на обработваемата повърхност и не на последно място, има шикозен декоративен ефект. Полагането й е както при SWAHILI - с четка, а според начина на нанасяне (хаотично или по диагонал) се постигат различни индивидуални ефекти. Единствената разлика е финиша - ефект мат.

Каталог Видео представяне

ANIMAMUNDI

Animamundi е интериорна мазилка с лека метална текстура и меки перлени ефекти, която представя по нов начин декорирането. За нея се казва, че е пътуване до корените на нашето същество, което намира оазис на мъдрост и любов, създавайки съкровище в душата ни. С илюзията на измит бетон или остъклена перла, Animamundi се нарежда сред най-модерните и новаторски тенденции в архитектурата. Това ново пътешествие в търсене на цветове и нюанси се разглежда като дълбока духовност и хармония, намерила любовта в живота в най-голямата й чистота.Animamundi може да изпълни и най-мащабните вътрешни повърхности. Полага се лесно с мистрия, от чиста неръждаема стомана, с движения от горе до дъното и от дясно на ляво. Изчаква се няколко минути и предишната операция се повтаря до изглаждане на повърхността. По време на целия процес, продуктът трябва да бъде защитен от студ и високи температурни промени.

Каталог Видео представяне

IRONIC

IRONIC е декоративна система на водна основа, състояща се от желязна реактивна боя(fondo) и един Rust активатор. Фондото ускорява реалния окислителен процес и създава уникални, зашеметяващи, ръждясали железни покрития. Така Urban стил влиза в интериорните пространства с нови атрактивни предложения и създава постигането на различни ефекти на окисляване. Стенната декорация превръща повърхността в подземна грапавост, която умело скрива несъвършенствата на градските домове и ги прави уникални, с ефект на окислен метал.

Каталог Видео представяне

CALCECRUDA

CalceCruda е микропореста декоративна мазилка с минерален произход и силно изразен натуралистичен акцент, който особено допринася за уюта на обитаваните пространствата. CalceCruda е базирана на специфичните особености на гасената вар, чистата глина, подбран мрамор и пясък, които правилно балансирани позволяват идеална обработка и моделиране. Добавената глина предполага структуриране на частиците, регулира периодите на обработка и улеснява работата с продукта. Наличието на целулозни фибри заздравява и подсилва структурата, така се постига гъстота, съвместно с другите компоненти. Тази мазилка позволява достигане на най-високо качество на повърхностите със специфичен набразден ефект, меки и топли тонове и в същото време е елегантна декорация за интериора.

Каталог Видео представяне

LUCE

Luce е декоративна боя на основата на метални добавки, които придават на материала атрактивна игра на цветовете и лек метализиран ефект. Благодарение на способността си да отразява слънчевите лъчи, да пречупва светлината и според начина на нанасяне с мазилката се постигат различни визии. Това дава възможност за иновативни решения и визуални усещания, които правят стаите изненадващо елегантни и в крак с модерните тенденции. Luce е фина, пясъчна мазилка за вътрешно приложение с голяма плътност и висока покривност, подобна на Swahili. Благодарение на лесното си нанасяне позволява както на професионални декоратори, така и на непрофесионалисти да е предпочитана.

Каталог Видео представяне

RustOn

RustOn е интериорна мазилка с античен патина ефект. С нея се постигат декоративни ефекти, които са доста широко използвани в модерната архитектура, субстрактът претърпява ускорено стареене, както ако то е било изложено на различни атмосферни условия. Това става с така нареченото Rust "докосване", специални пигменти забулват оригиналния цвят и се получава ефектът. Стареенето може да варира в зависимост от избраната техника. Декорацията се предлага в червено, зелено, синьо и богато разнообразие от перлени цветове. RustOn обикновено се полага в два слоя със стоманена маламашка от неръждаема стомана с кръгови движения, елиминирайки натрупване на материал. След най-малко 8 часа се нанася втори слой със същата техника. Този метод позволява ефектът да се постигне без използването на спрей или пистилет.

Каталог Видео представяне

TRAVERTINO

Със своите декоративни качества Travertino неволно, мислено ни връща към древността. Силно впечатляваща, вероятно тя е една от най-престижните италиански мазилки. Характеризира се с пореста структура и издръжливост, съдържа само натурални съставки. Тя е отличен избор за места с влажен климат и промени в температурите. При полагане върху фасади, задължително се използва подходящия за целта грунд. Цветовите нюанси са проектирани по подобие на античния естествен травертин. Нанася се с помощта на маламашка на един слой с дебелина 1-2мм. След полагането й, повърхността се обработва с релефен тампон а след изсъхване с помощта на гъба се нанася транспарентен тониран латекс(защитен слой).

Каталог

Marmorino KS

Marmorino KS е декоративна мазилка имитираща каменни скали. Благодарение на уникалния си състав е лесна за нанасяне и се използва както в интериора, така и в екстериора. Основната цел като декоративен материал е възможността за създаване на ефекти като полиран и релефен камък. За постигането на допълнителна украса, мазилката може да се съчетае с други материали, които помогнат да се създаде неповторим индивидуален декоративен ефект. Съчетавайки с Tuscania, ефектът наподобява древните декорации, типични за възраждането. С използването на Dune върху Marmorino се постига модерен интериор със сатенен ефект а любителите на блясъка и лукса могат да я комбинират с Cera Wax.

Каталог Видео представяне

CERA WAX

CERA WAX е синтетичен продукт с полиетиленови восъци, специални метални пигменти и модификатори, които позволяват лесно нанасяне на материала. Известен е като вакса или полираща паста за венецианска мазилка. Специалната му формула гарантира високо ниво на яркост в няколко перлени нюанса - Neutral (безцветен), Gold (златен), Silver (сребърен), Bronze (бронзов) и Barocco Gold (бароково златен). CERA WAX е идеалният завършек за увеличаване защитата от вода. Използва се при основи като ERA Veneziana, MIRROR, MARBLE STONE и MARMORINO KS, както за вътрешни помещения, така и за фасади. Защитата на повърхностите може да се положи на един или повече слоя.

Каталог Видео представяне

FLORENZIA

Венецианската мазилка FLORENZIA има специални добавки за подобряване на повърхностният гланц, което позволява постигането на престижен клас интериор. Основно предимство на този материал са компонентите, гарантиращи лесна обработка и оформление. Като резултат се получават тъмни, наситени цветове. Натуралният варовик е много подходящ компонент, при  химическата реакция се формира уникално „тяло“, предпазващо покритието за дълъг период от време.  Допълнителната обработка с различни видове вакси прави слоя добре защитен и допринася за естетиката на визуалния ефект. Тази вакса придава желаната тежест на интериора – златна, тъмно златна, сребърна, безцветна или с брокатени частици.

 

Каталог Видео представяне

VISIONNAIRE

Visionnaire е декоративен материал за вътрешна украса. Съдържа мраморни стърготини и частици графит, ефектите, които могат да се постигнат са различни, тя е един неизчерпаем източник за фантазията на съвременните дизайнери, които често използват мазилката за откриване на нови възможности както в модерен, така и в класически стил. Предлагат се четири варианта бази-silver, gold, mat и blade. Нанася се с маламашка на две ръце, ако искаме да я защитим, нанасяме и слой вакса.

Каталог Видео представяне

FASE SILOSSANICA/ANTICHE PATINA

Antiche Patina или силоксановата патина е акрилно вещество, което се използва като оцветител, като защита и декорация на повърхността и е идеалното допълнение на минерални покрития като CalceGruda, Travertino и др. Класически прозрачен пигмент, който произвежда един стар каменен ефект, подходящ за най-взискателните архитектурни тенденции. Хроматичният ефект прилича на класическите цветни измивания, характерни за минералните системи, със засенчени тонове и вариации в съответствие с техниките на приложение и избраните цветове. Специалният състав на Patina Minerale позволява да се постигне висока паропропускливост и добра устойчивост на UV лъчи и атмосферни влияния..
Каталог Видео представяне

Каталози

Каталог CalceCruda

pdf, 1,60 Mb.

Каталог Sera Wax

pdf, 1,26 Mb.

Каталог Swahili Opaco

pdf, 4,79 Mb.

Шаблони за декорации Novacolor

pdf, 1,61 Mb.

Каталог Dune Opaco

pdf, 6,37 Mb.

Каталог FLORENZIA

pdf, 1,16 Mb.

Каталог Dune

pdf, 2,40 Mb.

Каталог Swahili

pdf, 4,52 Mb.

Каталог Ironic

pdf, 0,63 Mb.

Каталог Celestia

pdf, 6,70 Mb.

Каталог Ruston

pdf, 0,87 Mb.

Каталог Animamundi

pdf, 2,37 Mb.

Каталог Mi-ku

pdf, 2,22 Mb.

Каталог Luce

pdf, 1,71 Mb.

Каталог Antiche Patine

pdf, 1,90 Mb.

Каталог Era Veneziana

pdf, 7,74 Mb.

Каталог Marmorino KS

pdf, 2,09 Mb.

Каталог Vizionnaire

pdf, 0,64 Mb.

Каталог Animamundi per esrerni

pdf, 2,03 Mb.

Каталог Tuscania Antica Effetti

pdf, 1,03 Mb.

Каталог Tuscania Antica

pdf, 1,00 Mb.