ГРУНД ЗА ДЪРВО

ТITANXYL MATACARCOMAS

ТITANXYL MATACARCOMAS е консервант за дърво на испанската марка Titan.

Представлява материал за напояване на дървесина, устойчив на влага,Той се използва за напояване на дървесината за унищожаване на дървояди или за предпазване от появата им, устойчив е на влага. Нанася се лесно, попива хубаво в дървото и не оставя повърхностен филм. Подходящ е за външна и вътрешна употреба. Нанася се с четка, валяк или спринцовка. Съхне от 3 до 5 часа при 23˚С. Вторият слой се нанася след 24 до 48 часа. Не се разрежда. Работи се при температура от 5 до 30˚С. Покрива около 5м2 за литър и слой. Безцветен е.

TITANXYL LASUR SATINADO

TITANXYL LASUR SATINADO е импрегнираща боя за дърво на основата на алкидна смола. Защитава дървените изделия, предпазва от гниене, избледняване и дървояди, защитава естествения вид на дървото и е подходящ за нансяне върху врати, дограма, греди, дървени констукции и др. Позволява на дървото да диша и има висока устойчивост на UV лъчения. Използва се за вътрешна и външна употреба. Нанася се с четка, времето за съхнене е от 4 до 8 часа при температура от 23˚С. Втори слой се нанася след 24 часа. Не се разрежда. Покрива от10 до 14м2 на литър и слой. Създава сатенен ефект и се предлага в 9 цвята.

TITANXYL COLOR

TITANXYL COLOR е импрегнираща боя за дърво на основата на алкидна смола. Използва се за защита на дървени изделия. Като система с много пластове може да се нанесе върху несъразмерно консистентно дърво и като грунд върху съразмерно консистентно дърво. Подчертава текстурата на дървото. Има много чисти и прозрачни цветове. Висока устойчивост на UV лъчи, атмосферни влияния и паразити. Лесен за приложение. Покрива от 12 до 16м2 за литър и слой. Нанася се с четка, валяк или пистолет. Съхне от 1 до 2 часа при 23˚С. Втори слой се нанася след 12ч. Поради вариращи степени на абсорбиране на субстрата, нанесеният слой трябва да се провери след около 10 мин. и излишната боя да се отстрани с четка. Има сатенен ефект и се предлага в 8 цвята.

SOKRATES PRIMER

Sokrates Primer бързосъхнещ акрилен грунд-боя за дърво, полистрен, минерални основи и други. Отличава се с изключителна покривност, прилепливост и податливост на шлайфане. Той предпазва от образуването на мехури върху повърхностния слой. Подходящ е за външна и вътрешна употреба. Нанася се с четка, валяк, пръскане или потапяне, при минимална температура +8˚С. Съхне за 4 до 6часа. Разходната норма е от 6 до 8м2 за кг. Шлайфане след 12 до 24ч.

SOKRATES PROFESSIONAL

Импрегнация Profesional на чешката марка Sokrates е предназначена за употреба върху дървени и минерални основи и е с дълбоко проникващ ефект. Тя е  на акрилна основа и се разрежда се с вода, предпазва дървото от гъби и плесени, заздравява следващия слой, подобрява прилепливостта и устойчивостта. След добро почистване и обезмасляване на повърхността се нанася с четка, валяк, пръскане или потапяне, при минимална температура +10˚С. Съхне за 3 до 4 часа. Разходната норма е от 10 до 12м2 за кг. Шлайфане след 2 до 4ч. Предназначена е за външна и вътршна употреба.

SOKRATES SPECIAL

 Импрегнация Special на чешката марка Sokrates е алкидна водоразредима импрегнация за употреба върху минерални и дървени основи. Проникването пази дървото от гъби и плесени, повишава прилепливостта, заздравява следващия слой и образува преграда срещу проникването на вода. Не е предназначена за използване под паркетен лак.  Нанася се с четка, валяк, пръскане или потапяне, при минимална температура +10˚С. Съхне от 12 до 24 часа. Разходната норма е от 10 до 12м2 за кг.