Лепила за тапети

Лепило Pufas Spezial Vinyl

 Pufas Spezial Vinyl е немско лепило за винилни, PVC, рауфазер и други тежки тапети. Характеризира се с висока сила на залепване чрез PVA добавка, антибактериална. При разбъркване не се получават буци и е готово за употреба след 5 минути. За виниловите тапети е важно да се знае, че лепилото се нанася както на стената, така и на тапета, като повърхността върху която ще се лепи се грундира предварително. Предлага се и с цветен контрол на нанасянето, посредством розов индикатор, със свеж мирис на лимон. След изсъхване, лепилото става прозрачно.

Лепило Pufas Vlies Special

Pufas Vlies Special е лепило, подходящо за всички видове флис-тапети, което се  нанася само върху стената. Готово е за употреба само след 5 мин., антибактериално е и е с добавка, която подсилва залепването.  Лесно е за разбъркване, има висока устойчивост на влага. Става прозрачно след изсъхване.

Лепило GLUTOLIN

 GLUTOLIN e продукт на Pufas(Германия), то е елитно лепило за елитни тапети-флис и винил. Притежава висока влагоустойчивост и сила на началното залепване. Подходящо за стъклофазерни тапети.

Препарат за сваляне на тапети Pufas

Препарат PUFAS за сваляне на тапети е концентрат, който лесно и бързо премахва всички видове тапети. Препарата се разтваря съгласно указанията на опаковката. Правят се разрези на тапетите с помощта на перфориращ валяк до получаването на малки отвори. Разтвора се нанася с помощта на гъба, валяк или четка и се оставя няколко минути да се накиснaт, след което се свалят с широка шпакла. След сваляне на тапетите винаги остават малки недообработени участъци, затова накиснете още веднъж тези места и ги  изшлайфайте с фина шкурка. Повредените участъци от премахването на тапетите, загладете с подходяща шпакловка.