Изолации за под

Фибранова подложка XPS

Изработена от екструдиран полистирол, фибрановата подложка отговаря на множество параметри, водещи до подобряване комфорта и приятният климат за живеене. Предлага се на листове с дебелина 3, 5, 6 и 9 мм. Сравнена с полиетиленовата подложка, фибрановата има много добра топлоизолация, отлична шумоизолация и е изключително издръжлива на натиск. Тази подложка е подходяща за помещения с висока натовареност и неравности по пода, с нея спокойно можем да вдигнем нивото на помещението, без да се налага да има мокри процеси. Необходимо е повърхността да бъде суха и почистена от камъчета. Монтажът става бързо и лесно поради големите размери на плоскостите. Влагате малка инвестиция, но постигате голям ефект-топъл, тих и сигурен под за дълги години.

 

Фибранова подложка XPS

Кокосова подложка

Изработена е от естествени дървени стърготини и е изключително предпочитана, когато търсим добра звукоизолация и устойчивост при тежки натоварвания. Предлага се на листове с дебелина 5мм., подходяща както за ламиниран, така и за трислоен паркет. Тя спомага за плътното прилепване на паркета към основата, както и за денивелационни разлики, ако се явят такива.

Кокосова подложка

Полиетиленова подложка-вата

Подложката от полиетилен е изработена от паронепропусклив материал, устойчив на плесени. Предлага се на руло в дебелини 2, 3 и 5 мм. Използва се при полагане на ламиниран паркет(в случай че помещението е равно)или когато подовата настилка се поставя над стар мокет или балатум. Има изключително ниска цена, поради което прага на топлоизолационните й качества е нисък.


 

Полиетиленова подложка-вата

Полиетиленова подложка с алуминиево фолио

При използването на този вид подложка, фолиото задължително трябва да бъде обърнато към основата, защото предотвратява проникването на влага в паркета. Има слаб коефициент на топлопроводимост и шумопоглъщане. Произвежда се на 2 мм. дебелина.

 

 

Полиетиленова подложка с алуминиево фолио