Изолации за под

Различните видове подове се нуждаят от подложки с различни функции а именно: акустичен комфорт, топлоизолация, за подово отопление и устойчивост при висок трафик.

Запитване

Професионална подова подложка Arbiton SECURA THERMO AQUASTOP SMART

Професионалната термо подложка покрива четирите основни нужди: акустичен комфорт , топлоизолация, за подово отопление и устойчивост при висок трафик. Има здрава и стабилна връзка и не е необходима допълнителна запечатваща лента. Подовото отопление изисква подови покрития с ниско термично съпротивление за по-добър коефициент на системата за подово отопление и намаляне загубата на топлина. Избирайки тази подложка, вие получавате пет пъти по-бързо инсталиране от която и да е друга, а вашия под  шумо и топло изолиран в продължение на години. 

Каталог

Професионална подова подложка Arbiton SECURA MAX AQUASTOP SMART

Различните видове подове се нуждаят от подложки с различни функции. Изборът на вида подложка трябва да бъде съобразен със следните условия, за да поеме важни функции и да предпази цялата подова система.

Професионалната подова подложка Arbiton SECURA MAX AQUASTOP SMART перфектно изолира пода от студ-има най-високото ниво на термично съпротивление. Поема неравности  до 4.00мм. и притежава много добра акустика. Тя е подложка 2 в 1, подложка с вградена пара Aquastop бариера и залепящя се лента за здрава и стабилна връзка. Изработена от XPS. 1 пакет-5.5м2,дебелина:5мм.

Каталог

Професионална подова подложка MULTIPROTEC LVT ANTISLIP

MULTIPROTECT CLICK LVT e специална подложка за LVT панели със система за закопчаване. Има специален слой против приплъзване ANTISLIP. Предназначена за помещения с висока интензивност на трафика, с много високо ниво на устойчивост на тежки натоварвания. Идеална за поставяне над подово отопление, има най-ниското ниво на устойчивост на топлина. Изработена е от полиуретан с минерали, дебелината й е 1.6мм. Опаковката е 8.5м2, ширина на подложката 1.00м, дължина 8.5м.

Каталог

Професионална подова подложка Arbiton SECURA LVT CLICK SMART

Подовата подложка SECURA LVT CLICK SMART е подложка 3 в 1: опорна, пароизолационна, със стабилна връзка, като не се изисква допълнителна уплътнителна лента. Хармоничната форма е лесна за поставяне. Инсталира се 5 пъти по-бързо от обикновените подложки! За помещения с висок трафик - много висока устойчивост на тежки товари. Лесно се реже. има отпечатани линии. Една опаковка е 10м2 - дължина : 8.5м, ширина : 1.18м, дебелината й е 1.5мм.

Каталог

Подложка DreamTec + Plus

 

Подложка DreamTec + е предназначена за винилова настилка, клик система. Намалява шума и изравнява малките дефекти на вашия под. Правилно инсталирана, тя функционира и като бариера срещу влага. Гладката й повърхност позволява на плаващия под да се движи свободно над подложката, важен фактор по време на използването й. Предаването на звук към долните помещения е намалено с до 20 dB. DreamTec + Plus е подходяща и за подове с подово отопление. Предлага се в кутии от 10 м². Дебелината й е 1,5 мм. Монтира се бързо и лесно. Производител: BerryAlloc.

Фибранова подложка XPS

Изработена от екструдиран полистирол, фибрановата подложка отговаря на множество параметри, водещи до подобряване комфорта и приятният климат за живеене. Предлага се на листове с дебелина 3, 5 и 9 мм. Сравнена с полиетиленовата подложка, фибрановата има много по-добра топлоизолация, отлична шумоизолация и е изключително издръжлива на натиск. Тази подложка е подходяща за помещения с висока натовареност и неравности по пода. С нея може да се вдигне нивото на помещението, без да се налагат мокри процеси. Необходимо е повърхността да бъде суха и почистена. Монтажът става бързо и лесно поради големите размери на плоскостите. Влагате малка инвестиция, но постигате голям ефект-топъл, тих и сигурен под за дълги години.

 

Еко подложка от естествени дървесни влакна STEICO /BERGTERM/

Еко подложка STEICO/Bergterm/ е изработена от естествени дървесни влакна. Стабилната конструкция осигурява отлична издръжливост и е  предпочитана, когато търсите добра звуко и топло изолация и устойчивост при тежки натоварвания. Предлага се на листове с дебелина 3 и 5,5мм., подходяща както за ламиниран и трислоен паркет, така и при използване на подово отопление. Тя спомага за плътното прилепване на паркета към основата, както и за денивелационни разлики, ако се явят такива. За производството й се използва естествена иглолистна дървесина. Свързващото вещество е естествена смола от иглолистно дърво а това означава, че дори под влиянието на различни фактори на околната среда, материалите на Steico гарантират липса на алергени и дълъг експлоатационен живот.

Видео представяне

Полиетиленова подложка-вата

Подложката от полиетилен е изработена от паронепропусклив материал, устойчив на плесени. Предлага се на руло в дебелини 2, 3 и 5 мм. Използва се при полагане на ламиниран паркет(в случай че помещението е равно)или когато подовата настилка се поставя над стар мокет или балатум. Има изключително ниска цена, поради което прага на топлоизолационните й качества е нисък.


 

Полиетиленова подложка с алуминиево фолио

При използването на този вид подложка, фолиото задължително трябва да бъде обърнато към основата, защото предотвратява проникването на влага в паркета. Има слаб коефициент на топлопроводимост и шумопоглъщане. Произвежда се на 2 мм. дебелина.

 

 

Подложка SUPERIOR SOUND; PREMIUM SOUND

Подложка Superior Sound се предлага на руло 5500ммх1000ммх2.8мм./5.5м2-руло/. Подложка PREMIUM SOUND се предлага на руло 8500ммх1000ммх1.8мм./8.5м2-руло/. Подходящи са за всякакви подови настилки , които са тип "плаващ под". Имат отлична шумо и влагоизолация. Подложката представлява полиуретанова основа, ламинирана с фолио. Произведена от Kronotex-Германия.

 

Подложка за подово отопление

Подложка ВЕЛПАПЕ двупластно за подово отопление. Предлага се на руло 15м2 /14.3м х 1.05м/ с дебелина 3мм.  Двупластното велпапе се състои от еди пласт гладка хартия и един вълнообразен пласт. Велпапе или вълнообразен картон от английски "corrugated board", означава  картон, изработен от хартия нагъната под формата на вълни и залепен към дръг плосък лист хартия.

Каталози

Подложка Arbiton SECURA MAX AQUASTOP SMART

pdf, 0,30 Mb.

Подложка Arbiton Thermo Aquastop

pdf, 0,30 Mb.

Подложка Arbiton MULTIPROTECT CLICK LVT

pdf, 0,18 Mb.

Подложка Arbiton SECURA LVT CLICK SMART

pdf, 0,20 Mb.

Сборен каталог на подложки ARBITON

pdf, 3,66 Mb.